Volop Haags talent op Parkpop 2018!

9-5-2018

Parkpop Den Haag pakt uit met flink wat talent van eigen bodem. Op zondag 24 juni presenteren het Haags Podium (Musicon en Haags Pop Centrum), I Love Hiphop Podium (Stichting), PIP Area (PIP) en People Stage (Cultuurschakel) alleen het beste talent dat de nummer 1 popstad van Nederland te bieden heeft. Met Cookhouse, onlangs uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, en de hiphop toppers van Wilde Westen, zijn de eerste namen vandaag bekendgemaakt.

Op zondag 24 juni vormt het Zuiderpark Den Haag als vanouds het epicentrum van het grootste, gratis popfestival van Nederland: Parkpop Den Haag. Het festival presenteert ruim dertig acts, op zes verschillende podia met optredens van onder andere Bløf, DeWolff, Danny Vera, The Fratellis en De Jeugd van Tegenwoordig.

Naast de hoofdpodia is er het Haags Cultuurveld waar talent uit eigen stad een podium krijgt. Het Haags cultuurveld, bestaat uit het Haags Podium (Musicon en het Haags Pop Centrum) het I Love Hiphop Podium (Stichting Aight), Pip Area en People Stage (Cultuurschakel). Jaarlijks slaan deze instellingen de handen ineen om de Haagse popscene extra in de schijnwerpers te zetten.

“Met deze pilot maken wij samen een vuist voor een fantastisch Haags veld en is er een gezamenlijk ambitie om ook de komende jaren sterk verankerd te blijven in het Parkpop festival”, aldus Daan van der Bruggen, Stichting Musicon Producties.

Haags Podium: Eerste namen bekend
Folkpopband Cookhouse van de Haagse Broers Jeroen en Ronald Hendriksen staat op punt van doorbreken. Onlangs werd de band uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. De debuutsingle In Another Life haalde binnen no-time een kwart miljoen streams op Spotify. Momenteel is de band on tour met Roxeanne Hazes. Op zondag 24 juni staan zij live on stage op het Haags Podium op Parkpop. De Haagse hiphop sensatie Wilde Westen, inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphopscene, zorgt hier voor een energieke afsluiter, met een hiphop performance van IlliassOpDeBeat aka MocroBoomin, Kingsize en Bartofso. Meer namen volgen binnenkort.

I Love Hiphop Podium: Breakdance competitie
Voor de hiphop liefhebbers is er een speciale hiphoparea. Traditiegetrouw vindt hier de halve finale van de Nederlandse Breakdance League (NBL) plaats. De grootste Breakdance competitie voor de jeugd van Nederland. De beste zestien dansers strijden tijdens een Grand Slam op Parkpop voor een plek in de felbegeerde Top 8. De beste acht dansers gaan direct door naar de NBL-finale die op 1 december plaatsvindt in Utrecht.

Talentvolle Hagenaars op People Stage
Talentvolle Hagenaars krijgen de kans om te spelen op hét stadspodium van Parkpop: People Stage. In alle stadsdelen worden deze maand nog competities gehouden, waarbij ieder stadsdeel een winnaar oplevert en er wordt een wildcard uitgedeeld. De laatste jaren is People Stage uitgegroeid tot een belangrijk podium waar tal van Haagse acts en artiesten hebben opgetreden. In 2017 hebben zo’n 300 mensen, jong en oud, cultuurbeoefenaars uit de acht stadsdelen van Den Haag, opgetreden op People Stage Parkpop. De winnende acts van dit jaar worden binnenkort bekendgemaakt.

Meer informatie: www.parkpop.nl

Deel dit bericht op social media: