Volledige line-up Parkpop Den Haag bekend

28-3-2018

Naast de mannen van Bløf, komt ook Danny Vera op zondag 24 juni over uit Zeeland om het Haagse Zuiderpark plat te spelen tijdens de 38e editie van Parkpop. De Nederlandse singer-songwriter is vandaag samen met de Britse zanger Andrew Roachford toegevoegd aan de line-up van het grootste, gratis popfestival van Nederland. Ook de indierock-band The Fratellis uit Glasgow en The Anologues geven acte de présence.

De line-up van Parkpop Den Haag 2018 is hiermee compleet”, laat organisator Claudia Raven van Ducos Productions met trots weten. “Het is ieder jaar weer de kunst om zo’n line-up te creëren. Met een lekkere mix van stijlen en optredens van nationale en internationale top-acts. Dat maakt samen de ultieme Parkpop sound. En die hebben we met deze bands helemaal te pakken!”, aldus Raven.

Eerder werd al bekend dat Bløf, De Jeugd van Tegenwoordig, Bökkers, The Wolff, The Go! Team, en The Dubbeez dit jaar op het festival staan. Naast de hoofdpodia presenteert het festival ook het Haags Podium met het beste wat Den Haag te bieden heeft. Welke Haagse talenten dat aankomende editie zijn, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Danny Vera voor het eerst op Parkpop: “Leuk man!”
Danny Vera staat deze zomer voor het eerst op Parkpop Den Haag. “Leuk man!”, aldus Vera. “We hebben de laatste jaren veel toffe festivals gedaan. Om me heen heb ik altijd veel mensen over Parkpop gehoord. En Den Haag… ook altijd leuk!” 
De Nederlandse singer-songwriter, onder andere bekend van zijn optredens in het tv-programma Voetbal Inside, kondigde eerder deze maand zijn P.M.D. tour van komend najaar aan. Ook brengt de 40-jarige zanger nog dit jaar een nieuw album uit en staat er een nieuwe theatertour in 2019 op de planning. Zijn shows verkopen steevast uit. Op zondag 24 juni kan het festivalpubliek gratis genieten van deze ultieme ‘Rock and Roll-performer’.

Roachford
De Britse zanger Andrew Roachford brengt tijdens de 38e editie van Parkpop zijn popklassiekers uit de jaren ’80 ten gehore. Met hits als ‘Cuddly Toy' en 'Naked Without You'. ‘Cuddly Toy’ was eind jaren 80 veruit de grootste hit van Roachford. De ballad ‘Naked Without You’ stond in Nederland twee weken op nummer 18 in de
Top 40. De laatste jaren is de zanger nog altijd erg productief. Vorig jaar bracht hij zijn achtste studioalbum uit: ‘Let me Fly’. Het festivalpubliek wordt dan ook naast oude hits getrakteerd op nieuw repertoire.

The Fratellis
De indierock-band the Fratellis gaven in 2005 hun eerste show in Glasgow. Sindsdien neemt de populariteit van de band nog altijd met de dag toe. In korte tijd verwierf The Fratellis naam en faam in en buiten Glasgow. In 2006 volgde het debuutalbum Costello Music dat als warme broodjes over de toonbank vloog. De single Chelsea Digger werd een enorme hit. Anno 2018 is de band helemaal terug met hun vijfde album In Your Own Sweet Time.

The Analogues
The Analogues hebben een missie: de muziek die The Beatles zélf nooit live gespeeld hebben alsnog op het podium uitvoeren - 50 jaar na dato. De afgelopen jaren verbaasden de band Beatles-fans in binnen- en buitenland met integrale uitvoeringen van Magical Mystery Tour, Sgt. Pepper en The White Album en oogsten daarmee lovende recensies. In een uitgebreide bezetting met blazers en strijkers, met een ongekende aandacht voor muzikale details en met het originele, analoge instrumentarium. Op Parkpop wordt een selectie van hoogtepunten van de legendarische Beatles-albums Revolver, Magical Mystery Tour, Sgt Pepper, The White Album, Abbey Road en Let It Be gespeeld.

Deel dit bericht op social media: