Ronnie Flex en Joey Montana op 29 juli grote afsluiters voor Rotterdam Unlimited 2017

8-6-2017

Latin-ster Joey Montana uit Panama en Ronnie Flex sluiten op zaterdag 29 juli het jaarlijkse kunst- en cultuurfestival Rotterdam Unlimited af. Joey Montana bracht vorig jaar zijn vierde solo-album Picky Back To The Roots uit, waarvan de single Picky een enorme hit werd in o.a. Mexico, Spanje en de Verenigde Staten. De Youtube-video van Picky is ruim één miljard keer bekeken. Ook Ronnie Flex is bekend met een recordaantal streams; de frontman van de nieuwe generatie Nederlandse rappers is de meest invloedrijke Nederlander onder de 25 op Spotify. Joey Montana en Ronnie Flex zijn op de laatste dag van Rotterdam Unlimited, dat van 25 t/m 29 juli duurt, te zien op het Hofplein.

De organisatie maakte ook bekend dat Skip & Die, Afriquoi, Monta & Mothers Groovebox, Drummakid, New Sensa, Los Callejeros, het Rotterdams Turks Klassieke Muziek Koor en Junglebae tijdens het festival optreden op o.a. het Hofplein en Schouwburgplein. Rotterdam Unlimited wordt dinsdag 25 juli geopend en komt vijf dagen later tot een explosief hoogtepunt met de Zomercarnaval Straatparade op 29 juli en spectaculaire optredens.

Vuur en vlam

Claudia Raven van organisator Ducos: “Nog maar een week of 7 en dan zet Rotterdam Unlimited de straten van Rotterdam vijf dagen lang in vuur en vlam met uiteenlopende acts van over de hele wereld. Met de toevoeging van Ronnie Flex en Joey Montana weet ik zeker dat dit jaar weer een top-editie wordt! Naast deze mooie muzikale line-up, is het tijdens Rotterdam Unlimited de hele week feest op o.a. het Hofplein, Schouwburgplein, Stationsplein en de Coolsingel met dans, spoken word, soundsystems, brassbands en straatartiesten!” Naast eerder genoemde artiesten, treden ook Mário Lúcio en Latin-wereldster van Nederlandse bodem Rolf Sanchez op. Woensdag 26 juli staat in het teken van kinderen met workshops en interactieve optredens. Meer details over de programmering worden later bekend gemaakt.

Over Rotterdam Unlimited
Rotterdam Unlimited is het grootste straatfestival van Europa en presenteert kunstuitingen die in de smeltkroes van grote wereldsteden ontstaan, groeien en bloeien. Het festival is ontstaan vanuit een tweetal culturele tradities: 35 jaar Dunya Festival en 30 jaar Zomercarnaval. Beide evenementen kenmerkten zich door een nauwe band en hoge betrokkenheid vanuit de culturele gemeenschappen en een hoge aantrekkelijkheid voor het cultuur-geïnteresseerd westerse publiek. Rotterdam Unlimited zet deze traditie voort, met een divers programma vol muziek, podiumkunsten, high-end kunstenaars, dans, spoken word en natuurlijk de kleurrijke Zomercarnaval Straatparade. Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamunlimited.com

Deel dit bericht op social media: