Nieuwe namen Parkpop!

15-3-2018

PARKPOP brengt Hiphop, Afropunk, Indiepop en Reggae met:…

De Jeugd van Tegenwoordig, The Go! Team en The Dubbeez

De Jeugd van Tegenwoordig, The Go! Team en The Dubbeez zijn toegevoegd aan de line-up van Parkpop. Naast de pop/rock sound van Bløf, Bökkers en DeWolff, die eveneens op zondag 24 juni hun opwachting maken op het populaire gratis festival, brengen deze jonge bands nog eens een flinke dosis hiphop, Afropunk, Indierock, Reggae en dub mee naar het Haagse Zuiderpark.


“Parkpop is hiermee van alle smaken voorzien en belooft de boel weer eens lekker op zijn kop te zetten”, aldus Claudia Raven, organisator Ducos Productions.

Terug van weggeweest
De Jeugd van Tegenwoordig is terug van weggeweest. Het was alweer drie jaar geleden dat hun vorige album Manon verscheen, maar vergeten waren ze allerminst. Zo zijn ze dit jaar helemaal terug met LUEK. Het zesde studioalbum op rij van Rappers Willie Wartaal, Vieze Fur (Freddy Tratlehner) en Faberyayo. Doorspekt met hun eigen sound en lekkere beats van Producer Bas Bron.

Festival-act bij uitstek!
De Nederlandse hiphopformatie brak veertien jaar geleden door met de hitsingle Watskeburt?!. Daarna volgden nog een flink aantal hits met onder meer Hollereer, Buma in me zak, Sterrenstof en Get Spanish. Nog steeds weten zij muziek te maken die bij grote groepen toehoorders inslaat als een bom. Met uitverkochte optredens op binnen- en buitenlandse podia tot gevolg. “De Jeugd van Tegenwoordig is al jaren een veelgevraagde act op festivals en hoort daarmee als geen ander thuis op het grootste, gratis festival van Nederland: PARKPOP DEN HAAG”, aldus Raven.

The Go! Team
Ook de zesmansformatie The Go! Team, afkomstig uit Brighton, komt naar Parkpop Den Haag. Met een opvallende mix van hiphop en een door Sonic Youth geïnspireerd gitaargeluid. De band werd in 2000 opgericht door Ian Parton en bestaat in de huidige formatie verder uit Simone Odaranile (drums), Angela ‘Maki’ Won-Yin Mak (zang), Sam Dook (gitaar) and Ninja (mc). Vier jaar na oprichting scoorde The Go! Team hoge ogen met Thunder, Lightning, Strike, dat hen direct een nominatie voor de Mercury Music Prize opleverde. Enkele songs van het album worden gebruikt voor onder meer de videogame LittleBigPlanet en het regiedebuut ‘Whip It’ van actrice Drew Barrymore. Eerder dit jaar werd het gloednieuwe, vijfde album 'SEMICIRCLE' uitgebracht. Die nieuwe songs mogen op Parkpop Den Haag zeker niet ontbreken! Het publiek kan zich opmaken voor een energiek optreden!

The Dubbeez “Unique, Charming and Likable! – Gardy Stein”
De jonge reggaeformatie The Dubbeez bewijst dat goede reggae tijdloos is. Zij weten klassieke rootsreggae en dubreggae  te combineren in een moderne en overtuigende mix. Het jongen zevental bestaat uit Earl op de drums en zus Olivia op de bas, begeleidt door de vocals van Quincy en Joanne, de strakke synthesizer Lines van Bobby en de stratosferische improvisaties van gitarist Mills op zijn Fender. Met hun aanstekelijke energie, gloedvolle vocalen en goed doordachte songs mag The Dubbeez nu al gelden als een grote belofte, die ook buiten de wereld van reggaeliefhebbers de muziekliefhebbers heeft weten te overtuigen. Getuige de vele optredens op zowel world music, reggae en popfestivals. Ook wonnen zij de World Reggae Contest 2016. In het voorjaar van 2017 hebben de The Dubbeez hun debuutplaat opgenomen in Kingston, Jamaica.

De band zit vol drive, energie en inspiratie en is daarmee een groot genot om straks live op het podium van Parkpop te zien!”, aldus Raven.

More to come!
Of de line-up hiermee al volledig is? Zeker niet! Binnenkort heeft de organisatie nog enkele verrassingen in petto die in bovenstaand rijtje zeker niet zullen misstaan.

Parkpop Den Haag wordt mede mogelijk gemaakt door: De Gemeente Den Haag, Jupiler, Hi-Fi Klubben, Tempo Team, Pepsi Max en Bristol

Deel dit bericht op social media: