Gemeente Rotterdam biedt opslag voor Zomercarnaval kunstwerken

30-7-2015
De Gemeente Rotterdam heeft met het binnenterrein van Humanitas aan de Bergweg een geschikte opslagruimte geboden voor de praalwagencreaties van Zomercarnaval. De Zomercarnaval Straatparade kon tijdens Robin Rotterdam Unlimited niet van start gaan vanwege de extreme weersomstandigheden. Omdat de praalwagencreaties en roadpieces niet aan het grote publiek zijn getoond, heeft het Zomercarnaval bestuur besloten om deze tijdens de volgende editie alsnog in de parade te laten deelnemen. Sindsdien zijn de carnavalsgroepen haastig op zoek geweest naar een geschikte ruimte om deze creaties op te slaan. "We zijn erg blij en ontroerd met de vele aanbiedingen die we hebben gekregen na onze oproep. Na een aantal locaties te hebben bekeken is het binnenterrein van Humanitas aan de Bergweg het meest geschikt gebleken". Aldus Gré Ploeg, bestuurslid Stichting Zomercarnaval Nederland.

Dat de gemeente de ruimte, die komend jaar leeg zou staan, aanbiedt is een eenmalige uitzondering op het beleid van het rekenen van een kostprijsdekkende huur. Naast het economisch belang van Zomercarnaval en Robin Rotterdam Unlimited voor de stad Rotterdam, biedt de gemeente de opslagruimte ook aan in het kader van duurzaamheid. Het hergebruiken van de kunstwerken is een inititatief dat toegejuichd wordt door de gemeente.

Stichting Zomercarnaval Nederland dankt alle partijen die gehoor hebben gegeven aan de oproep om een opslagruimte, waaronder de RET en vele particulieren.

De Zomercarnaval Straatparade tijdens Robin Rotterdam Unlimited gaat in 2016 weer van start op 30 juli 2016.

Deel dit bericht op social media: