DUCOS Productions presenteert nieuw Haags festival

24-11-2015

Den Haag krijgt vanaf volgend jaar een nieuw kunst- en cultuurfestival: DiverCity. De eerste editie van dit gratis toegankelijk cultureel diverse festival vindt plaats op zondag 3 juli 2016 in het Haagse Zuiderpark. DiverCity wordt georganiseerd door DUCOS Productions in opdracht van de Gemeente Den Haag. Wethouder Rabin Baldewsingh (Integratie): "Tijdens DiverCity kunnen mensen elkaar ontmoeten en samen genieten van optredens uit alle hoeken van de wereld. Door elkaars kunst- en cultuur te delen leren bezoekers culturen kennen waarmee ze in het dagelijks leven wellicht niet in aanraking komen. Ik hoop dat DiverCity zal bijdragen aan de saamhorigheid in Den Haag."


De culturele diversiteit van Den Haag staat centraal tijdens DiverCity. Kunst en cultuur kan een brug slaan tussen mensen met verschillende achtergronden. Tijdens DiverCity ontmoeten de diverse culturen uit Den Haag en omgeving elkaar om verschillen én overeenkomsten op een laagdrempelige manier met elkaar te vieren.

 

Het festival richt zich op bezoekers uit Den Haag en wijde omgeving. Voor DiverCity werkt DUCOS Productions nauw samen met verschillende Haagse culturele organisaties. Over enkele maanden wordt bekend hoe het programma op gebied van kunst en cultuur, live-optredens van lokaal talent en grote internationale artiesten er precies uit zal gaan zien.

Met een zeer gevarieerd activiteitenaanbod wil DiverCity op 3 juli een breed en cultureel divers publiek aantrekken. Het evenement in het Zuiderpark heeft de ambitie om binnen enkele jaren aan te sluiten bij bestaande grootschalige nationale en internationale publieksevenementen. Het festival moet dan ook publiek vanuit de rest van Nederland aantrekken.

 

DiverCity
3 juli, 2016
Zuiderpark Den Haag
Gratis toegankelijk

Deel dit bericht op social media: