Bollywood-ster Madhushree, The Turbans, Rachid Kusmi op Divercity

23-5-2017

Bollywood-ster Madhushree is op 2 juli voor het eerst in Nederland te zien op het gratis toegankelijke kunst- en cultuurfestival Divercity. Madhushree heeft haar roots in de Indiase filmindustrie en schittert momenteel wereldwijd in de boxoffice-topper Bahuubali 2 met een solonummer dat, naar eigen zeggen, haar leven voorgoed heeft veranderd. Ook het oost-Europese muziekcollectief The Turbans, de Marokkaanse Rachid Kusmi en ZO! Gospel Choir zijn tijdens het festival in het Haagse Zuiderpark te zien. ZO! Gospel Choir is een initiatief van Shirma Rouse en Berget Lewis; een multi-etnisch koor dat opzwepende ‘black gospel’, ingetogen soul en aller er tussenin brengt.

Tot slot voegt de organisatie ook de Haagse hip-hopformatie H3C SQUADS en het Antilliaanse NSTYPLY aan de line-up van Divercity toe. Daarmee is de muziekprogrammering van het festival compleet. Eerder werd al bekend dat o.a. Ronnie Flex & Deuxperience Band en Mokoomba ook op Divercity optreden. Behalve een line-up met artiesten van over hele wereld, biedt Divercity Den Haag dans, poëzie, een kinderprogramma, bijzondere pop-up acts en diverse wereldse, culinaire specialiteiten. Het letterenprogramma wordt binnenkort bekend gemaakt. 

Culturele diversiteit

Claudia Raven van organisator Ducos is blij met de line-up: “Ik ben heel trots op het affiche van Divercity dit jaar. Er komen grote artiesten met allerlei achtergronden van over de hele wereld naar het Haagse Zuiderpark om samen culturele diversiteit te vieren! Behalve de twee muziekpodia is er ook een podium waar DJ Erick Kenya, Totally Zouk en New Sensa met het publiek een feestje gaan bouwen. Daarnaast is er nog een heel divers letterenprogramma, een kinderterrein en kunnen we weer genieten van allerlei wereldse specialiteiten. Ik heb er zin in!”

Over Divercity Den Haag
Zondag 2 juli vanaf 13.00 u vindt Divercity Den Haag, dat gratis toegankelijk is, voor de tweede keer plaats in het Haagse Zuiderpark. Het festival presenteert artiesten die de mondiale culturele diversiteit uitdragen en wil het publiek kennis laten maken met diverse wereldculturen, maar ook de verhalen achter deze culturen. De organisatie is in handen van DUCOS Productions in samenwerking met de Gemeente Den Haag. www.divercity-denhaag.nl

Deel dit bericht op social media: