200.000 bezoekers voor Parkpop Den Haag 2017

25-6-2017

De 37ste editie van Parkpop Den Haag heeft 200.000 bezoekers getrokken. Onder andere Alison Moyet, The Baseballs, Broederliefde, La Pegatina en Joanne Shaw Taylor traden vandaag op in het Zuiderpark. De bezoekers lieten zich niet tegenhouden door de regenbuien aan het begin van de middag en zetten Parkpop zoals ieder jaar op zijn kop. De opening van het festival was in handen van de Haagse band De Règâhs, die hun tienjarig bestaan vierden. Blaas of Glory werd last minute aan de line-up toegevoegd ter vervanging van Toots & The Maytals, die om logistieke redenen niet op tijd in Nederland kon zijn. De bands fanfare-achtige covers van oude rocknummers werden zeer enthousiast ontvangen door het toegestroomde publiek. Traditiegetrouw bracht Parkpop i.s.m. Musicon, Stichting Aight en CultuurSchakel ook een Haags Cultuurveld met daarop het Haags Podium, de I LOVE HIPHOP-AREA en het People Stage. Hier kregen in samenwerking Haagse organisaties, muzikanten en kunstenaars in de wijken de meest veelbelovende acts een plek.

“Wat blijft Parkpop toch een bijzonder event! Zo'n 200.000 bezoekers van allerlei verschillende leeftijden en achtergronden die samen een feestje bouwen... Op muziek van grote namen als Alison Moyet en Broederliefde maar net zo zeer tijdens optredens van de wat onbekendere bands. Dát is Parkpop! Dit jaar organiseerden we voor het eerst een driedaags festivalweekend, met Parkpop Downtown nieuw op de vrijdagavond. Ook dat werd goed bezocht, dus dat belooft wat voor volgend jaar.”, aldus Claudia Ravan van organisator Ducos.

Nog meer festivals in het Zuiderpark
“Het is overigens nog niet klaar met de festivals in het Zuiderpark want volgend weekend vindt hier Divercity Den Haag plaats. Op zondag 2 juli vieren we de culturele diversiteit met muziek, dans, dj’s, poëzie, een kids area en culinaire specialiteiten van over de hele wereld. Onder andere Ronnie Flex, Bollywood-ster Madhushree, The Turbans en Mokoomba zijn dan te zien!”

Over Parkpop
Parkpop is al meer dan 35 jaar een begrip in Den Haag. Het gratis toegankelijke festival vindt jaarlijks eind juni plaats in het Haagse Zuiderpark. In 2017 introduceerde organisator Ducos voor het eerst het Popweekend met Parkpop Downtown op vrijdag 23 juni (binnenstad), Night at the Park op 24 juni (Zuiderpark) met o.a. UB40, Paul Young en Level42, en Parkpop op zondag 25 juni (Zuiderpark) met o.a. Alison Moyet, La Pegatina, Broederliefde, The Baseballs, Causes en vele anderen. 

Deel dit bericht op social media: