35 jaar Parkpop van Guus Dutrieux

13-5-2015

Als je mij vraagt om in een nutshell aan te geven wat de highlights en dieptepunten waren gedurende 35 jaar Parkpop, dan is dat een moeilijke. In 35 jaar gebeurt er erg veel. In 1981 waren er nog niet zoveel festivals, waardoor Parkpop al snel uniek was en door velen omarmt werd. Zo kon Parkpop binnen enkele jaren uitgroeien tot één van de grootste gratis popfestivals van Europa, waar niet alleen wij trots zijn, maar ook de stad Den Haag trots op is.

Terugblikkend op de afgelopen 35 jaar, dan doet het natuurlijk pijn dat wij dit moment niet meer kunnen vieren met diegenen die intussen overleden zijn. Ik ben even stil… Het mooiste is dat Parkpop een internationaal instituut is geworden dat niet meer weg te denken is, hoe mooi is dat. Mijn persoonlijke hoogtepunt van de afgelopen 35 jaar is het optreden van Gary Moore in 1990. Mijn soort muziek en wat een performance.

De jaren dat Parkpop samen viel met een EK of WK vervloek ik. Je doet het nooit goed. Met schermen is de sfeer er uit en zonder schermen verlies je publiek, het was elke keer balen. Maar elke keer weer kippenvel als ik 40.000 man voor het podium zie staan genietend van het programma, ik heb een mooi beroep.

Share this post on social media: