Portfolio

Hieronder een kleine selectie uit ons werk van de afgelopen jaren

Parkpop

Wie popmuziek zegt, zegt Den Haag. Niet voor niets is de stad Den Haag al decennia Nationale Popstad nummer 1. Om dat in de stad maar ook op landelijk niveau te positioneren en de trots van Den Haag als Popstad met een ieder te delen, is in 1981 het initiatief Parkpop van de grond gekomen waar DUCOS Productions vanaf de eerste dag tot aan de dag van vandaag bij betrokken is geweest. Een nationaal popfestival dat in één keer de stad Den Haag als popstad op de kaart zet. En dat is meer dan gelukt.
Website

Night at the Park

Met Night at the Park op de avond vóór Parkpop presenteert Den Haag hét ultieme weekend met de beste popmuziek uit binnen-en buitenland. Met dit weekend wordt de positie van Den Haag als popstad nr.1 wederom bevestigd en wordt het verblijfstoerisme enorm gestimuleerd. Bezoekers worden verleid om ook de vele andere bezienswaardigheden te bezoeken in de Hofstad. In 2015 kende Night at the Park een uitverkochte editie met o.a. Duran Duran, UB40, De Dijk, K's Choice en meer.

Rotterdam Unlimited

Rotterdam Unlimited brengt de huidige grootstedelijke kunst en cultuur in beeld. Het festival presenteert kunstuitingen die in de smeltkroes van grote wereldsteden ontstaan, groeien en bloeien. RU laat zien hoe culturele beïnvloeding en interactie voortdurende bronnen van innovatie zijn en brengt dit in beeld met aansprekende voorbeelden van artistieke uitwisseling.
Website

Zomercarnaval

Zomercarnaval vond voor het eerst plaats in 1984, als een equivalent van het carnaval in het Caribisch gebied. Een groepje studenten van Antilliaanse en Arubaanse afkomst wilden de traditie vieren die zij van huis uit hebben meegekregen. Nu, meer dan dertig jaar later geldt de Zomercarnaval Straatparade als één van de grootste evenementen van Nederland met ruim 750.000 bezoekers en heeft bijgedragen aan het imago van Rotterdam als stad van culturele diversiteit.
Website

Dunya Festival

Dunya Festival was een podiumkunstenfestival met wereldmuziek, storytellers en dichters, dat sinds 1977 jaarlijks plaatsvond in Het Park bij de Euromast in Rotterdam. Elke laatste zondag van mei maakten ruim 250.000 bezoekers een wereldreis langs de verschillende culturen van de wereld in Het Park bij de Euromast. Sinds 2013 is Dunya Festival onderdeel van Rotterdam Unlimited.

Latin Weekender

Latin Weekender! Van 23 tot en met 25 november staat Center Parcs Limburgse Peel volledig in het teken van nationale- en internationale live acts, bootcamps, workshops, internationale dansdemonstraties, spectaculaire poolparty’s, heerlijk eten en nog véél meer! Liefhebbers van onder andere Salsa, Bachata, Kizomba en Zouk hebben tijdens de Latin Weekender de tijd van hun leven!
Website

Get Hoekt

De Rotterdamse deelgemeente Hoek van Holland had in de zomer van 2008 de ambitie om het strand van Hoek van Holland te positioneren als de culturele hotspot van dat jaar. Gedurende de zomermaanden verzorgde DUCOS Productions elk weekend een spraakmakend programma met concerten van artiesten uit binnen- en buitenland, culinaire workshops en nog veel méér.

Terra Festival

De Gemeente Alkmaar wilde in het kader van citymarketing een gratis toegankelijk evenement waarbij de niet-westerse podiumkunsten werden gepresenteerd in de Alkmaarse binnenstad. Met het Terra Festival heeft DUCOS Productions de Alkmaarse binnenstad laten sprankelen met de grootste artiesten uit o.a. Brazilië, Afrika, Peru en de Antillen. Het Terra Festival trok jaarlijks ruim 10.000 bezoekers.

Brasil festival

De stad Amsterdam presenteerde in de maanden oktober en november het Brasil Festival. Ruim twee maanden stonden diverse locaties in Amsterdam in het teken van Braziliaanse kunst en cultuur. In opdracht van Akzo Nobel verzorgde DUCOS Productions het openingsprogramma van het festival op het Museumplein door Koningin Maxima.

Riverside Blues

Veel Amerikaanse Blues steden tonen overeenkomsten met de stad Rotterdam. Met een rivier die dwars door de stad loopt. Geinspireerd door deze steden presenteerde DUCOS Productions in 2002 Riverside Blues. Een gratis toegankelijk blues festival aan de Willemskade en de Veerkade met grote blues artiesten zoals Dr. Feelgoed, Aimon, Blue Angels, Bluesscatters, Ana Popovic en de Big Town Playboys.

Opening Schouwburgplein Rotterdam

In 1998 organiseerde DUCOS Productions de opening van het inmiddels iconische Rotterdamse Schouwburgplein. Tijdens de opening werden de vele culturen die Rotterdam rijk is gepresenteerd dmv een optreden of andere kunstvorm.

Euro 2000

Tijdens Euro 2000 verzorgde DUCOS Productions o.a infocenters, fan-ambassades en podia met muzikaal programma afgestemd op de spelende landen. Ook voorafgaand aan de wedstrijden werd er in de Kuip entertainment verzorgd om de supporters op te warmen. Ter afsluiting verzorgde DUCOS Productions het eindfeest in Ahoy voor alle betrokken partijen en vrijwilligers van Euro 2000.

Christmas Wonderland

In opdracht van de Gemeente Rotterdam organiseerde DUCOS Productions het kerst evenement Christmas Wonderland. Met het traditionele ontsteken van de mega kerstboom voor het Stadhuis en tal van voorstellingen, straatacts en optredens in de Rotterdamse binnenstad. Christmas Wonderland zorgde voor de authentieke kerstsfeer in de straten van Rotterdam.

Steps on Stage

Een 10 daags theaterfestival in het Museumpark van Rotterdam voor en door kinderen. Het dagelijkse programma bestond uit de hoofdvoorstelling in de theatertent “De Wind in de Wilgen” uitgevoerd door Jeugdtheaterschool Zuid-Holland aangevuld met een dorp van workshopstenten met dans, theater, visagie, decorbouw en muziek. Naast de hoofdvoorstelling was er dagelijks een voorstelling uitgevoerd door de kinderen die mee hadden gedaan aan de workshops.

Nieuwe Wereld Markt

De Nieuwe Wereld Markt was het hoogtepunt van een lobby om het budget van ontwikkelingssamenwerking op peil te houden. Met o.a oud staatsman van Rusland Gorbatsjov als keynote speaker. Zestigduizend belangstellenden schuifelden nieuwsgierig rond een Aloutte-helikopter die het Nederlandse leger gebruikte tijdens de VN-vredesmissie in Cambodja, bekeken een modeshow met zijden stoffen uit Bangladesh of stuurden bij Foster Parents Plan berichten naar hun geadopteerde kinderen in de Derde wereld.

Vredesplein Den Haag

DUCOS Productions presenteerde in Den Haag diverse activiteiten op en rondom het Vredespaleis in het kader van het Vredesplein Den Haag

DiverCity Den Haag

In 2016 en 2017 presenteerde DUCOS Productions in opdracht van de Gemeente Den Haag het cultureel diverse festival Divercity. Tijdens Divercity stond de culturele diversiteit van Den Haag centraal. Kunst en cultuur kan een brug slaan tussen mensen met verschillende achtergronden.