Artist bookings

Stel je organiseert een festival en je wilt je onderscheiden van de vele festivals die Nederland rijk is. Stel nou ook dat je een waanzinnig goed concept hebt, je hebt vergunning technisch en financieel eigenlijk alles voor elkaar, maar dan? Hoe kom je aan de juiste artiesten? Natuurlijk, wil je zanger Rinus (‘Op de Scooter met Ramona’) dan google je wat, kom je hoogstwaarschijnlijk uit bij Buro Jan Vis en als het even wil wordt de boeking geconcretiseerd. Aanmerkelijk ingewikkelder wordt het als je een buitenlandse artiest ambieert. Want wat komt daar allemaal bij kijken?

Ten eerste, de gage van de artiest. Die is afhankelijk van vele factoren. Is de artiest op tournee? Of moet hij/zij komen voor één show? Heeft de artiest nieuw werk uit? Wat hij wil promoten? En hoe zit het met de belastingen in deze? Wat mag wel en wat mag niet? Buitenlandse agenten, als je die al vindt, zullen vaak niet antwoorden of je met een ontkennende oneliner het bos in sturen, want ze kennen je simpelweg niet. Daarbij werken de meeste buitenlandse agenten met gerenommeerde agentschappen in Nederland, zoals Mojo Concerts. Kortom, zeker geen één/tweetje.

 

DUCOS Productions kan hier uitkomst bieden. Vanwege de vele festivals, in diverse genres, die DUCOS Productions organiseert de afgelopen 30 jaar, heeft zij een breed en wereldwijd netwerk opgebouwd, waar het live artiesten betreft. Aangezien DUCOS Productions een betrouwbare en consistente partner is gebleken, hebben wij toegang tot een breed scala aan artiesten van over de hele wereld; van Femi Kuti en Seckou Keita tot aan Kool & The Gang, Wyclef Jean en vele anderen.

 

Met een nog steeds groeiend internationaal netwerk van mensen en artiesten uit alle geledingen van de sector, is DUCOS Productions in staat om tegen gunstige tarieven uw aanvraag, voor welke buitenlandse artiest dan ook, te voorzien, met inbegrip van alle administratieve rompslomp.* Je zit bij ons dus niet vast aan ons ‘roster’, maar ervaar wel het gemak van een artiest boeken en deze met een eenvoudige factuur af te kunnen rekenen. Voor meer informatie over artist bookings, neem dan vrijblijvend contact op met Claudia Raven


* onder voorbehoud van beschikbaarheid